Over mij

Over mij

[av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’Over mij’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=”][/av_heading]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Foto George 2014

George Evers (1953) studeerde arbeid- en organisatiesociologie aan de universiteit van Amsterdam en is in 1983 afgestudeerd. Ik werkte als trainer, beleidsmedewerker, onderzoeker en programmamanager bij verschillende werkgevers, waaronder het ministerie van Sociale Zaken, TNO Arbeid, het A+O fonds Gemeenten en het CAOP.

Van augustus 2013 tot september 2015 werkte ik als onderzoeker bij het CAOP, het kenniscentrum voor de publieke sector (www.caop.nl). Ik voerde verschillende onderzoeken uit voor sectororganisaties, zoals Sofokles (Universiteiten), de VNG en het A+O fonds Gemeenten, de StaZ (ziekenhuizen) en het A+O fonds Rijk. Verder deed ik onderzoek voor het programma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn, dat in opdracht wordt uitgevoerd voor het ministerie van VWS en een aantal brancheorganisaties (zie de website http://www.AZWinfo.nl). Met Jeroen Pepers publiceerde ik in het najaar van 2014 het boek ‘De dynamische gemeente’, waarin wordt ingegaan op de vraag hoe gemeenten hun interne organisatie kunnen aanpassen aan de snel veranderende eisen van de omgeving.

Ik zie mezelf als (senior) beleidsadviseur, die gebruik maakt van onderzoek als kennisbasis voor beleid. In mijn loopbaan richt ik mij op het terrein van arbeidsvraagstukken, zoals arbeidsmarktontwikkelingen, arbeidsomstandigheden, arbeidsverhoudingen, arbeid en ict, agressie en geweld op het werk, zelfstandig ondernemerschap en medezeggenschap.

Mijn gedrevenheid voor deze onderwerpen is de overtuiging dat werk moet leiden tot duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Dat kan alleen als het werk zo is ingericht dat er sprake is van leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en als medewerkers beschikken over voldoende zelfstandigheid in het werk. Alleen uitdagend en inspirerend werk leidt tot gemotiveerde medewerkers en daarmee tot goede prestaties. Over deze onderwerpen heb ik met veel plezier verschillende artikelen en boeken geschreven. Een volledige lijst van mijn publicaties vanaf 1993 vind je hier.

Ik werk graag bij een sector- of brancheorganisatie die zich richt op het verbeteren van de kwaliteit van het werk in de publieke sector.
[/av_textblock]

[/av_one_full]