Rotterdamse haven 1979

Rotterdamse haven 1979

[av_heading heading=’Havenstaking Rotterdam in 1979′ tag=’h1′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Voor dit onderzoek dat we uitvoerden naar aanleiding van de havenstaking in Rotterdam (1979) interviewden een groot aantal havenarbeiders en de stakingsleiders. We bezochten met hen ook een aantal havenbedrijven en dat leidde soms tot hilarische situaties. De portiers dachten dat we namelijk bezig waren met een nieuwe actie te organiseren.

De tekst van de publicatie is op de universiteit getypt (de tekstverwerker kende we toch nog niet, of we werkten er niet mee) en copy brachten Wout Buitelaar en ik persoonlijk naar de drukkerij van Danny Schoen in Amsterdam Noord. Pikant was dat Buitelaar actief lid was van de CPN en de partij onze publicatie helemaal niet zag zitten, omdat zij een eigen onderzoek deden naar de havenstaking. Het was de tijd van vele linkse fracties die elkaar zwaar bestreden. Dat we de copy gingen brengen werd ingegeven door de gedachte dat onze tekst wel eens ‘kwijt’ kon raken bij de post. Dus op de fiets met de copy en het geld naar Danny Schoen. Wel een belevenis.

Wil je de tekst lezen? Klik op Werken in de Rotterdamse Haven.

Naar aanleiding van dit onderzoek schreven we een artikel in Intermediair van 29 augustus 1980. Aangezien ik weinig artikelen heb weggegooid had ik deze nog liggen en heb ik het artikel onder de scanner gelegd. Het artikel geeft een mooie samenvatting van het onderzoek Werken in de Rotterdamse Haven.
[/av_textblock]

[av_image src=’https://george-evers.nl/wp-content/uploads/2015/10/Havenplaatje-300×241.jpg’ attachment=’3385′ attachment_size=’medium’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]